Sustinem viitorul
noilor generatii

DESPRE FUNDATIA STAR STORAGE

Fundatia Star Storage este organizatie non-guvernamentala romaneasca, caritabila, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea si implicarea in campanii, programe si proiecte sociale, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor si dezvoltarea societatii romanesti.

01, Cine suntem - inceputurile si valorile noastre

fundatie_logo

Fundatia Star Storage s-a nascut din dorinta echipei Star Storage de a contribui la solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca in domeniile sanatatii si al sustinerii valorilor romanesti - a studentilor si tinerilor cercetatori care au o idee pe care doresc sa o puna in aplicare, promovand totodata si tinerii antreprenori sau alti oameni care au abilitatea de a face lucrurile sa se intample.

Fundatia a fost infiintata pe baza experientei de peste 12 ani si a implicarii active a companiei Star Storage in campanii de responsabilitate sociala cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Noi, cei din Star Storage, consideram ca este responsabilitatea noastra fata de comunitatea in care ne desfasuram activitatea sa initiem si sa dezvoltam proiecte care sa contribuie la dezvoltarea sustenabila a societatii noastre.

02, DOMENII DE INTERES MAJOR

La Star Storage, avem un angajament clar pentru a ajuta oamenii care au nevoie, pentru a sustine cresterea economica si de a face planeta noastra un loc mai bun. Ne luam responsabilitatile in serios si avem multiple zone de interes fata de care ne-am luat angajamentul

AJUTAM OAMENII

helping_people

SUSTINEM DEZVOLTAREA

supporting_development

03, DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

In acest moment avem in desfasurare numeroase proiecte cu scopul de a ajuta oameni in nevoie:

the_race_of_life

Cursa vietii trebuie sa continue

Campania "Cursa vietii trebuie sa continue" este dedicata strangerii de fonduri pentru diagnosticarea corecta a leucemiei la copii si adolescenti si pentru depistarea din timp a infectiilor la pacientii imunodeprimati / transplantati, prin procurarea de aparatura medicala performanta si prin imbunatatirea conditiilor din laboratoarele de genetica moleculara.

In Romania, exista mai mult de 5.000 de copii si adolescenti diagnosticati cu leucemie si alte tipuri de cancer, care sunt spitalizati, iar acest numar creste in fiecare an, cu aproximativ 500 de cazuri. Multi dintre acesti pacienti provin din medii sociale defavorizate.

Mai multe detalii

sangele_este_viata

Sangele este viata

Campania "Sangele este viata" este o campanie a Fundatiei Star Storage care a fost lansata de catre compania Star Storage in luna decembrie 2012. Aceasta campanie a fost preluata de catre Fundatia Star Storage odata cu infiintarea, in luna mai 2013.

Prin desfasurarea Campaniei "Sangele este VIATA", Fundatia Star Storage si-a propus urmatoarele obiective:

  • Dotarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti cu echipamente la standarde europene;
  • Informarea publicului larg referitor la necesitatea implicarii in donarea de sange benevola, voluntara si neremunerata cu impact pozitiv in cresterea numarului donatorilor de sange in Romania.

Mai multe detalii

04, SPRIJIN PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA

cred_in_romania

Cred in Romania

"Cred in Romania" este un program de responsabilitate sociala desfasurat de-a lungul mai multor ani de catre Star Storage, diferit de initiativele anterioare.

Datorita proiectelor implementate, acest program urmareste sa atinga urmatoarele obiective:

  • constientizarea de catre publicul larg a problemei referitoare la irosirea talentelor romanesti si implicit a efectelor negative pe termen mediu si lung;
  • promovarea antreprenoriatului si a oamenilor remarcabili cu abilitatea de a face lucrurile sa se intample.

Mai multe detalii

05, CUM POTI AJUTA?

Cei care doresc sa se implice pentru sustinerea cauzelor Fundatiei Star Storage o pot face prin:

  • donatii directe in contul deschis de Fundatia Star Storage, la Banca UniCredit, sucursala Rosetti - contul este: RO52 BACX 0000 0008 5451 7001
  • persoanele fizice: prin directionarea a 2% din impozitul pe venit prin completarea Cererii 230 sau a Declaratiei 200 (in cazul persoanelor cu incadrare PFA) pana pe 25 mai si transmiterea lor catre Fundatie sau depunerea la Administratia Financiara de care apartinti.
  • companiile: prin directionarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor pentru a sustine proiectele desfasurate de Fundatia Star Storage.

Pentru a putea fi dedusa din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2017, suma redirectionată trebuie platita pana la 31 decembrie 2017 si nu poate fi mai mare de 5 la mie din cifra de afaceri.

Procedura prin care firmele pot redirectiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu Fundatia Star Storage. Acesta poate fi descarcat de aici

Suma totala care ar putea fi redirectionata pentru sustinerea campaniilor umanitare de catre companiile romanesti se ridica la 300 - 400 milioane de euro anual.

06, CUM POTI DIRECTIONA CEI 2%?

Sustineti proiectele Fundatiei Star Storage prin donarea a 2% din impozitul pe venit.

  • Daca suteti angajat persoana fizica trebuie sa completati cererea 230 (include datele Fundatiei Star Storage), insa sunt necesare datele mentionate in capitolul III. Acesta poate fi descarcat de aici
  • Persoanele fizice autorizate pot redirectiona cei 2% din impozitul pe venit prin completarea Declaratiei 200. Acesta poate fi descarcata de aici

Dupa completare, oricare dintre formulare, trebuie pus intr-un plic si trimis pana cel tarziu 25 mai fie catre noi Fundatia Star Storage - Bld Prof Dimitrie Pompei nr 6E, et 7, sector 2, Bucuresti, fie la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul in cartea de identitate.

Aceste documente pot fi completate de oricine doreste sa se implice in proiectele noastre. Este un ajutor simplu si fara nici un efort - acesti bani sunt oricum directionati catre statul roman, daca nu sunt utilizati. Cu acest mic procent insa ii putem folosi impreuna pentru a face viata mai frumoasa oamenilor in nevoie din comunitatea noastra!

Avem nevoie si de voluntari. Daca doriti sa faceti parte din echipa noastra va invitam sa ne trimiteti intentia printr-o cerere pe adresa voluntar-fundatia@star-storage.ro si va vom contacta pentru detalii.

A ajuta nu reprezinta o obligatie, ci un lucru care vine din suflet!